Alternative behandlingsformer

1. Dermabrasio (hudslibning)

Hudslibning, som på fagsprog hedder dermabrasio, går ud på, at man ved hjælp af et mekanisk værktøj sliber en del af huden af. Derved opstår en hudsafskrabning, og kroppen vil derefter gendanne det mistede væv på stedet.

Formålet er, at f.eks. rynker og akne-ar på stedet, vil være væk eller reduceret, når det nye væv er dannet. Denne metode bruges også ved tatoveringsfjernelse.

Hvordan man aldrig bør fjerne en tatovering
Illustration af dermabrasion

2. Kirurgi med skalpel (Excision):

Denne metode bruges stadig på et par hospitaler her i Danmark.

Kirurgisk fjernelse af en tatovering ved hjælp af skalpel bør kun anvendes, når ingen andre behandlingsformer byder sig. F.eks. hvis en tatovering har reageret i form af en slem allergisk reaktion.

Behandlingen foretages ved at den tilgrænsende hud frigøres fra overfladen, så tatovering skal skæres ud og syes sammen igen med en stabil flerlags sårlukning.
For større tatoveringer kan en trinvis fjernelse anvendes. Hvert område skal være fuldstændig helet (9-14 måneder), før yderligere behandling kan fortsætte. Synlig ardannelse er et normalt resultat af denne procedure

3. Kemisk Peeling

Ved brug af kemikalier, fjernes de øverste lag af huden, indtil farvens bærende lag af huden blottes. Derefter fjernes farven af vand eller sandblæsning.

Man bør forvente en lang og ubehagelig helingsprocess, som desværre aldrig ender med et flot resultat.

Både pigmentforandring og ar bør forventes.

4. Rejuvi Metoden

Fremgangsmåden indebærer injektion af en 40-procent L (+) mælkesyre opløsning i epidermis (ydre hud). På denne måde bør kroppen rense farvepigmenterne på en naturlig måde. Eksperter pointerer at denne behandling med garanti danner inflammatoriske reaktioner i huden og ardannelse.

Argumentet om, at L (+) mælkesyre er et naturligt produkt er ikke forkert, men du bør være opmærksom på, at naturen også har mange giftstoffer.

 

Advarsel

Recommended Posts