Efterbehandling og Pleje

Lige efter behandlingen

Din behandler instruerer dig i efterbehandlingen og anbefaler hvilken salve du bør bruge. Behold plasteret på til der er mulighed for at give tatoveringen noget luft.

De første 2-3 dage efter behandling

Hold det behandlede område rent og tørt, mens det heler. Rengør området forsigtigt med sæbe og vand og dub det derefter tørt med papir. Rør ikke mere end nødvendigt ved det behandlede område. Barbering bør undgås i det behandlede område, indtil det er fuldstændig helet.

Salve

Du bør smøre din tatovering 2 gange om dagen, i den første uges tid.
Sørg for at salven der bruges, ikke er for fed.

Træning

De fleste kan allerede træne samme dag, som de har fået en behandling. Undgå dog at tage plasteret af, før efter træning. Sørg for ikke at bruse direkte på det behandlede område i de første 2 dage

Nedkøling

Is har en rigtig god effekt på det behandlede område i det første døgn efter laserbehandlingen. Det reducerer ubehag og dæmper udviklingen af vabler.

Sårdannelse

Man danner ikke sår af at få en behandling. Nogle udvikler små vabler efter en behandling. Dette er dog primært ved behandling af røde, gule eller orange farver.

Vabler

Vabler er en almindelig sideeffekt, når det kommer til fjernelse af tatoveringer. Det bedste du kan gøre, er at bevare vablen. Men det er vigtigt at vablen ikke bliver revet af, så det efterlader åbent sår. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kan bevare den intakt, så prik hellere hul på vablen med en steril nål.

Tid imellem behandlinger

Der skal gå minimum 6 uger imellem hver behandling.  Det er den tid hvor dine hvide blodceller kæmper for at nedbryde de knuste blækpartikler fra tatoveringen.

Kløe

Kløe er en rimelig udbredt eftervirkning på en behandling. Det kan klø rimelig meget i noget tid. Det er ofte grundet en mindre allergisk reaktion.

Sol

Undgå solarie i de første 2-3 uger efter behandling. Hvis du skal være i solskin, så brug en faktor 50. Efter en måneds tid kan du igen være ude i solen. MEN HUSK SOLCREME.

Farvede tatoveringer

Ved fjernelse af farvede tatoveringer, kan der være lidt strengere krav til pleje i dagene efter en behandling.  Men det instruerer din behandler dig om.

Recommended Posts